dinsdag 24 september 2013

Het openbaar vervoer en ik, deel V

Nee nee, niet weer een blog over wisselstoringen of in de verkeerde trein stappen, ik heb een nieuw fenomeen ontdekt! Dit fenomeen bestaat uit de vertraging van de één die een versnelling voor de ander wordt.

Aangekomen op station Ede-Wageningen zie ik vanuit mijn trein dat het nog erg druk is op perron 3, waar ik mijn aansluiting moet pakken. Normaal gesproken 'mis' ik de trein van 15:47 uur richting Nijmegen net en moet dan wachten op de trein van 16:02 uur. Maar dit keer heeft de eerstgenoemde trein iets vertraging! Ik zet een sprint in en denk onmiddellijk aan wat ik Fred altijd zeg als hij vraagt of ik samen met hem wil hardlopen: "ik ren alleen als ik achternagezeten word door iets dat me op kan eten". Dus mijn sprint is eigenlijk een flink doorstappen en niet zozeer een rennen. En als ik deze trein mis omdat ik niet ren, zit ik immers toch nog gewoon op schema, niets aan de hand, niets te verliezen! Ik stap stevig door de trap op naar perron 3 en iets buiten adem zie ik dat er inderdaad nog gewacht wordt op de trein richting Nijmegen. Ik sta er nog maar net, als de trein binnenkomt en ik me van een plaats verzeker. So far so good.

Zou het mogelijk zijn? Kan het zijn dat ik eerder dan gepland weer thuis ben? Ik durf niet al te hard te hopen, meestal kom ik immers later aan dan ik gedacht had. In Arnhem aangekomen sprint ik, uhm loop ik stevig door, naar perron 3. Vlak voor de trap naar beneden staat op het bord aangegeven wanneer de trein vertrekt. Natuurlijk heb ik mijn bril niet op, dus de spanning loopt nog even op voordat ik zie dat ik de trein van 16:10 uur kan nemen en dat is niet zomaar een trein.. het is de intercity! Normaal gesproken zit ik in de sprinter van Arnhem naar Zutphen en die doet vrijwel elk station aan, dus de reis duurt dan zo'n 30 minuten. Dit keer niet! Dit keer doe ik er maar 22 minuten over :). Zo'n 25 minuten eerder dan gepland sta ik te stralen op het station in Zutphen. Poehé, zomaar bijna een half uur eerder thuis!

"Je bent zomaar een half uur eerder thuis! Wat gaan we nu doen?" sms't Fred en eigenlijk heb ik geen idee, maar ik hou van het OV op dit moment!

2 opmerkingen:

  1. Wat een wonder! Eerder thuis door een vertraging, vast een uitzondering die de regel bevestigt, Maar...., wel stoer van je dat je dit post als soort van rectificatie. hvj!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je ergens over schrijft dat in negatieve zin niet volgens verwachting is, moet je er ook over schrijven als het in positieve zin niet volgens verwachting is. Tenminste.. dat vind ik ;). Hovj!

      Verwijderen