vrijdag 11 oktober 2013

Creativiteit

Tja, creativiteit.. Ik roep altijd dat ik niet creatief ben, dan verwacht tenminste niemand dat ik iets teken, schilder, maak of ergens een creatief idee over heb. Nee, wanneer men vraagt of ik creatief ben, zeg ik dat ik meer van de ratio en het denken ben. Monique is niet creatief!

Maar dan zie ik mijn kledingkast, nou ja een kast die op zolder is achtergelaten door de vorige bewoners. Hij zit redelijk stevig in elkaar en overleeft het uit elkaar halen en in elkaar zetten waarschijnlijk nog wel een keer. Als je zo vaak verhuisd bent als ik, dan word je redelijk goed in het inschatten of een kast nog een operatie overleeft. Nadere inspectie van de kast leert ook nog dat ie niet al te ingewikkeld in elkaar zit, de kans dat ik hem dus weer in elkaar kan zetten nadat ik hem uit elkaar heb gehaald is zeer groot! En dan komt de grote vraag.. wat ga ik met de kast doen zodat ik hem ook daadwerkelijk in mijn slaapkamer wil hebben staan? Ik surf wat rond op het internet, doe wat ideeën op en denk er nog eens over na. Het moet in ieder geval een low-budget oplossing zijn. Dan herinner ik me dat ik nog behang bij mijn moeder heb liggen. Behang dat in Zwolle (3 huizen geleden) eigenlijk in de slaapkamer op de muur had moeten komen. Hmmmm behang op een kast, kan dat? Nog wat rondsurfen levert het antwoord op dat dat kan!

Mijn moeder heeft het behang nog en heeft ook nog behanglijm! Vol goede moed haal ik de deurtjes van de kast van zolder, leg er één op mijn keukentafel, knip het behang op lengte, smeer er flink wat behanglijm op (voor de zekerheid ook op de deur) laat de boel intrekken en plak het behang op de deur. Dat ziet er prachtig uit! De tweede deur is in no time ook voorzien van een laag behang. Nu alleen nog wachten totdat het droog is! Twee uur later zie ik problemen ontstaan. Het behang laat los! Teleurgesteld, maar nog niet verslagen probeer ik te bedenken hoe ik dit op kan lossen. De enige oplossing waar ik op kom is andere lijm gebruiken.

Spuitlijm (lijm in een spuitbus) schijnt ook goed te werken, dus de eerstvolgende keer dat ik bij de Action ben, haal ik een bus. Ik heb inmiddels besloten dat de hele kast behangen niet mooi gaat worden (veel te druk), dus ik neem ook meteen grijze verf mee. De kastdelen worden geverfd, er gaat nieuw behang op de deurtjes (nu met een flinke lading opgespoten lijm) en poging twee ziet er goed uit! Het behang dondert in ieder geval niet spontaan van de deurtjes af en vergeleken bij poging één is dat al een hele verbetering! Ik sleep alle kastdelen van zolder naar beneden naar mijn slaapkamer (oeps.. verf is nog niet helemaal droog, maar ja, nu staan mijn vingerafdrukken al op de kast, dus we gaan maar gewoon door terwijl ik mezelf wijs maak dat het met vingerafdrukken alleen nog maar unieker is). En een uur later, met gezucht en gesteun, met een hamer die veel te groot en te zwaar is voor de kleine spijkertjes in de achterwand, met zere vingers omdat ik af en toe mijn vingers raak in plaats van die kleine spijkertjes, met verf op mijn vingers omdat de kastdelen niet overal niet droog zijn, maar soms gewoon nat (hoe kan dat nou? Ik heb bijna 24 uur gewacht voordat ik bezig ging, stomme Action verf!), staat de kast eindelijk. Het inhangen van de deurtjes kost me maar twee pogingen (achterste deurtje erin, nu kan ik het voorste deurtje niet meer vastklikken, achterste deurtje er dus weer uit, voorste deurtje erin, achterste deurtje erin). Eh voilà, mijn eigen, unieke, in een vlaag van creativiteit (niet alleen in het creëren, maar ook door het bedenken van oplossingen voor ontstane problemen) gemaakte kast. Ik ben er blij mee!Dat het behang weer los laat, negeer ik een aantal dagen, het hangt tenslotte nog aan de kast! Deze week toch maar besloten om er weer wat lijm tegen aan te gooien, dit keer gewoon een pritt stift om de randjes opnieuw vast te zetten, dat werkt erg goed bij de etiketten van Fred op flessen, dus waarom zou dat anders zijn met papier op een kast? Ik ga ervan uit dat het goed zal werken en ondertussen liggen mijn kleren voor het eerst in bijna twee jaar weer in mijn eigen kast. Waar je zoal blij om kunt zijn!

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ziet er echt gaaf uit. Het is jouw kast, maar de muren op de slaapkamer zijn toch niet wit? Je bent echt veel handiger dan je zegt te zijn :p

   Verwijderen
  2. Lol schat, da's een kwestie van foto maken, uitsnijden in Gimp, witte achtergrond erachter.. eh voilà. Gaat een stuk sneller dan het maken van de kast! En misschien valt het bewerken van foto's ook wel onder creativiteit?

   Verwijderen